下一主題 ›› 返回列表 ‹‹ 上一主題 發帖
Share to Facebook Share to Twitter Google

點解依個區無人問屈白欖既經文(跪求白欖經文)

我有親戚比左個第6期既屈白欖我,但佢&我都唔知經文,所以跪求經文!!!!!!!!

我帶咁耐都無念 佛首經就有。
本版限制顯示個人簽名

紅樓夢 發表於 2014-4-18 14:59

善用搜尋功能就有啦!
   http://discovery.gogo.la/viewthread.php?tid=341006&highlight=%E7%99%BD%E6%AC%96%2B%E7%B6%93%E6%96%87

紅樓夢 發表於 2014-4-18 14:59

但咁樣唔會有頭無尾咩???
我都聽人講過唔唸經都得...

善用搜尋功能就有啦!
   ;highlight=%E7%99%BD%E6%AC%96%2B%E7%B6%93%E6%96%87
clementku 發表於 2014-4-18 15:11

thz~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

但咁樣唔會有頭無尾咩???
我都聽人講過唔唸經都得...
saeboy 發表於 2014-4-18 17:02

平常心帶就得架啦 我自己念吓帶之前放喺掌心 對住個牌櫃念佛首經。

如果係都要念既 就係(岑嘛呀喇肯)。

如果要念 我有四面神/龍婆銀/白覽/魂魄傭/古曼/女神牌。個櫃有龍婆脫/

崇笛/必打/藥師/師傅牌/白覽/澤度金/四面神/拉壺/鬼王/蝴蝶/坤平/.......

唔記得仲有咩 up得出都有。我每朝如果要念我諗我要四點起身念完7點出門口........。

唔洗架啦~你心入面有佢 咁佢就會有你。

帶牌係主要保平安 攪咁多嘢做咩呢~泰國好多人都比小朋友帶佛牌保平安

d小朋友都無念呢~~
本版限制顯示個人簽名

白覽katha:
sam ma are la hang

nak mor put ta yak

sam ma ah la hang

白欖佛經文:
三瑪·阿拉漢

下一主題 ›› 返回列表 ‹‹ 上一主題